10 Mayıs 2012 Perşembe

Şekerpare

pembeincinin mutfağı,kolay şekerpare tarifi

Haftasonu yaptığım tatlının tarifini aşağıda bulabilirsiniz. Diğer şekerpare tariflerine nazaran çok pratik olduğunu söyleyebilirim ayrıca tüm misafirler tarafından da çok beğenildi :)

Şekerpare

Hamuru İçin Malzemeler

3 yumurta (2 yumurtanın tamamı içine, 1'inin akı içine sarısı üzerine sürülecek)
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un (hamur kulak memesi kıvamında olacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti İçin Malzemeler

3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Hazırlanışı

1) Hamuru için verilen malzemeler kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur.
2) Resimde görüldüğü gibi yuvarlanır ve ayırdığımız bir yumurtanın sarısı üzerlerine sürülür. Çatalla çizilerek şekil verilir.
3) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
4) Şerbeti için şeker ve oda sıcaklığındaki su karıştırılır (Kaynatılmaz). Şekerlenmesini engellemek için de   2-3 damla limon suyu ilave edilir.
5) Fırından çıkarılan sıcak şekerparelerin üzerine dökülür.
6) Tatlılar şerbeti emdikten sonra hindistan cevizi, fındık yada cevizle süsleyebilirsiniz.
7) Arzuya göre de vanilyalı dondurma ile servis edilebilir.
Afiyet olsun..

6 yorum:

  1. blogunuz hayırlı ve uğurlu olsun.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Blogunuzu çok beğendim, mutlaka tariflerinizi takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  3. merhaba, bloğunuza tesadüfen rastladım. Çok cici olmuş:) Çok beğendim. Şekerpareler de nefisss görünüyor. Ellerinize sağlık. Bana da beklerim. fatoscatadlar.blogspot.com dayım. Tekrar görüşmek üzere canım...
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Fatoş, senin sayfanda çok leziz :) takibimdesin ;)

    YanıtlaSil
  5. mm nefis olmuş ellerinize sağlık :)
    bende yenilerdenim sizin gibi,takipleşelim banada beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldin uğurböceği, hemen sayfanı ziyaret ettim ve biskremli pasta çok ilgimi çekti.
    İlk fırsatta deneyeceğim.
    Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil