15 Mayıs 2012 Salı

Tava Böreği


kalan paynirler nasıl değerlendirilir, kalan yufkalar nasıl değerlendirilir



Yapımı çok kolay bir tarif, kalan peynirlerinizi ve yufkalarınızı bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Pazar kahvaltıları için şahane oluyor. Herkese tavsiye ederim.

Tava Böreği


Malzemeler

3 Yufka
Peynir (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
Arzuya göre iç harcınıza maydanoz yada dereotu da ekleyebilirsiniz.
Süt
Sıvı  yağ
2 Yumurta

Yapılışı

1) Bir kapta süt, sıvı yağ ve yumurtalar çırpılarak karıştırılır. (Bu karışımı yufkaların arasına süreceğiz)
2) Tava yağlanır ve ilk yufka kenarları dışarıda kalacak şekilde tavaya konulur.
3) Hazırladığımız sütlü karışım sürülür.
4) 2. yufka göz kararı büyük parçalara ayrılarak ilk yufkanın üzerine döşenir yine karışım sürülür.
5) Peynirli harcın tamamı 2. yufkanın üzerine yayılır.
6) 3. yufka harcın üzerine yine aynı parçalama şekli ile konulur ve karışım sürülür.
7) Son olarak en alttaki yufkanın dışarıda kalan kenarları en üste toplanır ve böreğimizin üstü de yağlanır.
8) Böreğin üzerine bir kapak konulur.
9) Altı kızardığında kapak yardımı ile börek alt üst edilir ve üstünün de kızarması sağlanır.
Afiyet olsun..

2 yorum: