2 Mayıs 2012 Çarşamba

Bursa/Cumalıkızık Gezisi

Merhabalar,

23 nisan tatilini fırsat bilerek,eşimin Bursa'da yaşayan akrabalarını ziyarete gitmiştik, bu gezi ile ilgili detayları günlerdir yazmak istiyordum, kısmet bugüneymiş :)
Bursa'ya kadar gitmişken, yolumuz elbette ki yıllardır merak ettiğim ve görmek istediğim Cumalıkızık Köyü'ne de düştü. Eğer siz de benim gibi bu köyü görmekte geciktiyseniz, daha fazla beklememenizi öneririm.

Gezimize "Kınalı Kar" isimli dizinin çekildiği mekanda kahvaltı yaparak başladık. Evin doğallığını koruma konusunda hassaslar, ayakkabılarımızı çıkararak girdik içeri mesela.
Lezzet kısmına geçmek gerekirse, gözlemeleri harikaydı :) Peynirleri ve kaymakları da aynı şekilde. 6 yetişkin, bir çocuk bulunan grubumuz tıka basa karnını doyurdu ve ödenen ücrette gayet makuldü.





Sonrasında köyde uzun ve detaylı yürüyüşler yaptık. Fotoğraflarda göreceğiniz üzere, herşey o kadar güzel ve doğaldı ki örneğin; eşimin halası ellerinin yanmasına aldırmadan şifa niyetine, ordan burdan fışkırmış ısırgan otlarını topladı. :)

Cumalıkızık'a sadece köy meydanında kurulmuş tezgahlarda satılan birbirinden güzel ve organik reçeller, turşular ve ev makarnaları için bile gidilebilir. Kısacası şiddetle tavsiye edilir ;)







4 yorum:

  1. Taaa Kınalı Kar adlı dizinin yayınlandığı zamanlarda görmek nasip olmuştu. Bu arada porselen demlik çay saati etkinliği"nin 75.hafta ev sahibesiyim.

    7 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında http://birdilimdus.blogspot.com adresimde göndereceğiniz birbirinden güzel tarifleri yayınlayacağım...

    Tariflerinize 75.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Birdilim düş'e gönderiyorum diye not düşüp bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)

    Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  2. Ben de taa o zamanlardan beri merak eder dururdum :) Tarihi dokusunu hiç bozmadan koruyabilmiş bu köyü görmeyi herkese tavsiye edelim o halde.
    Davetiniz için ise çok teşekkür ederim. En kısa sürede tariflerimi ileteceğim.
    Her konuda size başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Mükemmel görülesi bir tarih. Paylaşım için çok teşekkürler. Maalesef biz Türkler tarih miraslarımıza sahip çıkmak bir yana kendi elimizle yok ediyoruz. Bu muazzam otantik bir köyü bu günümüze kadar, yollarıyla evleriyle bozulmadan koruyan insanlara çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Çok haklısınız. Örneğin yıllar önce Sümela Manastırı ziyaretimizde gördüğümüz manzara içler acısıydı. Maalesef bu konuda yeteri kadar bilinçli değiliz. Umarım Cumalıkızık'ı bu haliyle uzun yıllar korumayı başarabiliriz. Yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil